sida6

Vad är Värmländska Sällskapet i Skåne

Sällskapet har att samla värmlänningar / dalslänningar som bor i förskingringen till gemensam trevlig samvaro och utbyte av tankar och minnen från Värmland och Dalsland.

Sällskapet bildades den 11 december 1919 och har nu runt 220 medlemmar. Medlem kan den bli som är född eller uppvuxen i Värmland eller Dalsland eller haft varaktig hemvist eller har värmländsk / dalsländsk make / maka / förälder.


>Läs mer


Succéartad kräftskiva!

Lördagen den 12 september hade Sällkapet sin numera traditionella kräftfest. 68 festsugna värmlänningar med anhöriga och vänner fyllde Odd Fellow-lokalen i Malmö och stämningen var hög. Helt enkelt en succé. Ni kan titta på några bilder under fliken "bildarkiv".


Selma Lagerlöf-avtäckning i Landskrona!

Lördagen den 19 september avtäcktes skulptören Jonas Högströms Selma Lagerlöf-staty i Landskrona. Skulpturen är placeras på Strandpromenaden nära "Nordkap".

Invigningstalare var Landskronasonen Jesper Svenbro.

Värmländska Sällskapet i Skåne representerades av 10 medlemmar som kunde njuta av ett fint arrangemang och strålande sol. Efteråt blev det fika i gröngräset.

Helsingborgs Dagblad hade en mycket fin artikel om evenemanget. Otroligt bra reklam för Sällskapet. Stort grattis till Ulla D och Ulla W. Här är en länk till sidan:


>Läs mer


Ni kan också se stillbilder under fliken "Bildarkiv".


Vår hemsida

Vår hemsida växer fram allt mer och jag har noterat en ökande besöksfrekvens under den senaste tiden. Glädjande är också att vi idag har 44 medlemmar som anmält sin e-postadress till mig. Till dom kan vi nu skicka våra inbjudningar och andra meddelanden med e-post vilket underlättar hanteringen av våra utskick. Tack alla Ni som anmält Er e-postadress.

2009-04-02

Lars-Göran Nilsson



webbmaster: Lars-Göran Nilsson

web counter

90-årsjubileum


Den 11 december 1919 stiftades Värmländska Sällskapet i Skåne. Det är alltså dags att fira vårt 90-årsjubileum. Planering pågår för att årets årsmöte skall uppmärksamma denna händelse. Boka redan nu in den 21 november 2009 då vi håller årsmötet.

Inbjudningsbrevet till festligheterna ligger under fliken program-tablå. Här är en länk:


>Läs mer