Verksamhetsberattelse2011

Verksamhetsberättelse år 2011Verksamhetsberättelse för Värmländska Sällskapet i Skåne perioden 20 november 2010 till 18 november 2011.Den 20 november 2010 hölls den 91:a årsstämman för Värmländska Sällskapet i Skåne, numera traditionsenligt i Odd Fellows lokaler på Engelbrektsgatan i Malmö.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med parentation och en tyst minut för dem som avlidit under det gångna året.

25-årsnål utdelades till Ann-Marie Nilsson.

Till nya medlemmar intogs Karl-Olov Thunhov och Anna-Greta Landsjö som fick nålar. Det fick också Gun Larsson som varit medlem sedan 2005 men ej tidigare varit med på något årsmöte.

Efteråt serverades en god supé. Taffel- och dansmusik stod orkestern ”Smoke Rings” för.

Adventsmässa upplevde vi även detta år i Bosjöklosters stämningsfulla kyrka med ett fint Luciatåg och småtomtar.

Mysigt samkväm hade vi efteråt hemma hos Anita Esping Bodén dit även Maj Hellqvist och Per Löfgren hittade. Glögg, pepparkakor och egen matsäck. En fin inledning på julen. Ett stort tack till Anita!!

Styrelsen har under verksamhetsåret haft sex protokollförda möten förutom diverse telefonsamtal för planering av årets aktiviteter som varit trevliga och av synnerligen varierande karaktär.

Årets begivenheter började med ”Korvmöte” den 3 februari på Restaurang Wega på Malmö Museer. Årets korv kom nygjord med kylvagn från Värmland. Korven såg mycket läckrare ut än den från Torsby. De flesta tyckte även att den var godare. Jag och några till föredrog dock Torsbykorven men huh! Vilket transportståhej! Ett intrikat melodikryss hade Lars-Göran producerat även i år. 57 personer kom och lät sig väl smaka. Tack Per-Erik och Lars-Göran!

Den 14 mars bänkade vi oss på Thulehem för att lyssna på professor emeritus Cecilia Jarlskog som talade om ”Stort och smått i Universum”. Många i publiken hade förväntat sig att höra en del om nanoteknik men hon talade mest om nobelpris och nobelpristagare. Hon trodde nog inte att vi var rätt åhörare när det gällde nanopartiklar! En synnerligen charmerande dam var hon under alla omständigheter. En god paj serverades, den som ville kunde även få ett glas vin. 46 personer var vi den här gången.

Den 12 april var vi på trav på Jägersro, för första gången för flera av oss. Stora, goda räkmackor serverades. En del prövade förstås även spellyckan.

Vårens utflykt gick till Landskrona med samling vid den tämligen nya ”Selma Lagerlöf statyn”. De som klarade trapporna fick en guidad tur i Citadellet av en dam i tidstypisk klädsel. Därefter kunde vi stärka oss med kaffe/te, goda smörgåsar plus en hallongrotta på Lasse Flinckmans café. I det underbara vårvädret tog sig sedan många en promenad i Landskronas berömda koloniområde. Ett snabbt hemslöjdsbesök hann en del också med.

Den 17 september avlöpte vår numera traditionsenliga och uppskattade kräftfest. Slabbigt med prat, sång och glada historier. 44 var vi som sög och sörplade.

Den 20 oktober ställde Restaurang Wega upp på ännu en galen ”Värmlandsmeny”. ”Nävgröt med stekt fläsk och rårörda lingon”, en ny och speciell smakupplevelse för många av oss. Trubaduren Tord Sölvesson underhöll med värmlandsvisor och dragspelsmusik på ett angenämt sätt. Ytterligare touche på vår värmlandsafton bidrog Nils-Erik Augustsson, Gert Arndorw och Irene Roth med. Tack skall ni ha för det.

Nu samlas vi åter för en festlig kväll.Lund den 17 november 2011Margareta Stenkil