sida10

Verksamhetsberättelse för Värmländska Sällskapet i Skåne perioden 20 november 2011 till 23 november 2012.


Den 19 november 2011 hölls den 92:a årsstämman för Värmländska Sällskapet i Skåne. Som vanligt höll vi till i Odd Fellows lokaler på Engelbrektsgatan i Malmö.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar med parentation och en tyst minut för dem som avlidit under det gångna året.

25-årsnål utdelades till Anita Herbing och Irma Wall. Stig Sälgeback fick sin per post – en glad överraskning skrev han i sitt tackbrev.

Till nya medlemmar intogs Anita Modh och Birgitta Wendel som fick medlemsnålar.

Efteråt serverades en god supé. Taffel- och dansmusik stod orkestern

”Smoke Rings” för.

Adventsmässa upplevde vi även detta år i Bosjöklosters stämningsfulla kyrka med ett glatt luciatåg, tomtar och pepparkaksgubbar.

Vår matsäck fick vi avnjuta i Anita Esping Bodéns vackra, juldekorerade hem. En fin början på julhelgen. Ett stort tack till Anita!!


Styrelsen har under verksamhetsåret haft fyra protokollförda sammanträden.

Årets begivenheter började med ”en resa med charabang” från ”Torp till herresäten” som vissångerskan Kristina Backe tog oss med på på Thulehem den 25 januari. Paj med sallad, kaffe och kaka förplägade Richard oss med. Gott som alltid. 40 personer var anmälda.

Den 1 mars åt vi Värmlandskorv, importerad från Norra Råda i Värmland, på restaurant Wega. Lars-Göran underhöll till allas glädje med ett melodikryss framfört med hjälp av sitt dragspel. 69 glada anslöt till detta evenemang.

Den 12 april var vi åter på Thulehem. Då berättade siakon Marianne Kronberg, bördig från Torsby, för oss om sitt arbete i Uganda, Tanzania och Palestina under rubriken ”Från Fryken med blickar ut mot världen”. En god kycklingsallad fick vi den här gången. 29 intresserade var vi.

Vårens sista event blev en tur på ”Flotten i Malmö. 36 personer kunde i härligt väder avnjuta sin matsäck på böljan dvs Malmös kanaler underhållna av Lasse på Flotten.

Den 22 september gick årets kräft- och räkfest av stapeln. Det trevligaste kräftkalas de upplevt enligt tackbrev från Gunilla och Tommy Gustlin.

Den 25 oktober frossade vi på ”nävgröt” och värmlandstårta på Slottsrestarant Wega. 32 personer deltog. Underhöll oss gjorde trubaduren Berndt Hammarlund med visor med värmlandsanknytning och annat trevligt. 33 personer kom denna gång.

Den 24 november samlas vi åter till årsstämma i Odd Fellows lokal med förhoppningsvis god mat och trevlig musik framförd av Malin Carlberg.Lund den 21 november 2012Margareta Stenkil